Tuesday, June 19, 2018

Jaaniline

Jaaniline (Teder, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Liigimääratlus: american wheat

Tootjainfo: "Linnased: Best Pale Malt, Wheat, kaerahelbed. Humalad: Centennial, Amarillo. Koriandri seemned, tähtaniis, apelsini- ja sidrunikoor. Pärm: Mangrove Jack's Bavarian Wheat M20
IBU 21"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tüüpkujundus seekord veidi lõkkekarva. Sentimeetrine erkvalge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on marumõnusalt magusakas ja vürtsikas, banaanine ja lilleline, koriandrine ja veidi veinine.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas, koriandri vaigune eeterlikkus annab endast koheselt tunda. Keskmaitses on küpse banaani nätsket magusust ja aniisi mõnusat vürtsikat hõõgumist. Lõppmaitse muutub mõrkjamaks ja kuivemaks, toekamaks ja veidi hapukaks, banaan hakkab omandama üleküpsemise tundemärke. Järelmekk muutub veidi kergemaks, magusaks ja vürtsikaks, kerge ja meeldiv õhetus kestab keelepäral väga kaua.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Pigem on see jook küll belgia kui ameerika poole kaldu ning kaera on veidi palju saanud ... kuid meeldiv klaasitäis nii ehk naa, kui nisuõllest vähegi lugu oskad pidada.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment