Thursday, June 28, 2018

Isabella


Isabella (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour/Wild Ale", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Wild Ale with figs and dates. Chardonnay BA" Pruulmeistri lisandusena võib lisada, et teisase käärimise käigus oli mängus nii brettanomyces kui lactobacillus.

Tartu Pühaste Kelleris olevast kraanist kallatud purgike sai sealsamas peale kaane ... ja VÄGA käsitööndusliku sildi :)

Vahtu mõistetavalt klaasi enam eriti tekkida ei saa. Õlle värvus - kirkalt punakas merevaik. Aroom on hapukas, tuues silme ette metsploomid ja klaasikese flandria punast eili.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja hapukas ... veidi jällegi metsploomilikult mõrkjas, kuid väga meeldivalt jõuline. Keskmaitse ... jaaa ... jaa-jaaaa - see on Imperial Flandrian Red :) Mis siis et ta pole disainitud selliseks, aga no paganama meeldivalt jõuline, viigimarja balsamicot meenutav ning lausa lusikaga söödavalt tihke tunduv ... justkui viigimarja-apelsini sinep!

Lõppmaitse. Oehhh. Vana Gambrinus, kes muidu hapuõllede suhtes üsna rööbiti liigub, ohkab õndsalt ja laskub selili toolileenile. Šerri. Kuivaks käinud ja taruvaiguga kergelt tembitud portvein.

Järelmekk. Viigimarja-konjaki määre. Šerris marineeritud datlid. Tihe-tihke-tummine. Ummmm kui Mummm. Mõmm-mõmm.

MEGA. See kraam on MEGA. Vaat mida tähendab, kui ühes pruulikojas on koguni KAKS hullu! Kaks kolmekordsete paberitega hullu, kes päriselt ka teavad, mida tähendab hapude asjade tegemine. Vana Gambrinus on nõus kasvõi vööni kummardudes paluma - pange mehed see asi pudelisse ja laske ilmarahval oma tootest rõõmu tunda (Hof ten Dormaal kisub nurgas närviliselt suitsu ja vaatab, kuidas tema loorberipärja kitkuma asutakse)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment