Monday, June 4, 2018

Päikesetõus Salarannas


Päikesetõus Salarannas (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "New England IPA"

Väike lihtne pudel, sildil võilille-ebemed. Sõrmepaksune valge vahukiht on üsna püsiv ja haakub ka mõnel määral klaasiseintele. Õlle värvus - veidi hämuselt kollane. Aroom on magusakas ja puuviljane, virsikute ja pirnikompoti segune.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas, virsikute ja nektariinide ning litšimarjade kokteiline. Keskamaitse muutub mehuseks, virsiku-mangomehuks, veidi mõrkjaks, aga ikkagi väga mahlaseks. Lõppmaitses mehune suutunnetus muutub veelgi tihkemaks, mängu tuleb veidi kõrvitsaline noot. Järelmekk tõmbab ehk isegi tiba-siba-natu kirbeks, kuid see vürtsikas kirbus ainult võimendab mahlast ja kosutavat üldmuljet. 

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe. NEIPA oma üsna ehedas esituses ... ehkki kaeraga tembitud tihedus nihutab mahlasuse rohkem mehulikuks. Cheddari juustu nuusutaks siia juurde ja ohkaks rahuolevalt.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment