Saturday, June 2, 2018

Norra kange

Norra kange (Prüülike, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,3 %vol. liigimääratlus: tripel

Tootjaifo: "Hägune tripel, peamiselt teist tüüpi Norra Kwieki kasutamise tõttu esimesel kääritusel. Kergelt seisnud tammelaastude peal"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Valge tihe vaht täidab 2/3 klaasist ning püsib vägagi kenasti. Õlle värvus - kirkalt kuldne (hmmmm, pidi ju hägune olema?). Aroom ei vasta ootustele - kõrgel temperatuuril ning esmalt metspärmi ja siis belgia kultuurpärmiga kääritatud õllest ootaks puuviljast-nätsket lõhnapommi, kuid tegelikkus on üsna leebelt magus ja lihtsalt belgiapärane, ilma tripleõlle vürtsikuse, võimaliku-lubatud atsetooni või muude viguriteta.

Esmemekk on keskmisest raskema kehaga ja üsna jõuliselt magusakas-mõrkjas. Keskmaitses on alguses tunda norra metspärmi kodust hapukat nooti, kuid see on tihtipeale omane ka odavama otsa triple-tüübi esindajatele.

Lõppmaitse muutub oluliselt mitmekesisemaks - mõrkjas ürdine-puidune põhitoon põimub kenasti läbi magusakas-vürtsika ja puuviljase võraga. Lõppmaitse on aga juba puhas belgia klassika - magus, vürtsikas, puuviljane, kuivatatud virsikute ja aprikooside küllane, valge pipra ja estragoni nüanssidega, mänguline ja põnev.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe. Kahjuks olid ootused maru kõrgele kruvitud, lootes norra ja belgia pärmide segamisest ja kõrgel temperatuuril kääritamisest saada mingi väga erakordse tulemuse ... kuid kui keegi oleks lihtsalt öelnud et tegu on tripliga, siis oleks noogutanud ja öelnud et on küll!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment