Friday, June 8, 2018

Paadimees


Paadimees (Teder, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,4 %vol. Liigimääratlus: traditional scotch ale

Tootjainfo: "Linnased: Ginest Maris Otter, Crystal T50, Roasted barley. Humalad: Cascade, Bramiling Cross + koriandri seemned
IBU 34"

Väike matsakas pudel, pruulikoja tunnussilt on seekord uduselt rohekas. Tumekollakas vaht täidab pool klaasist ja püsib mõõdukalt kaua. Õlle värvus - tuhm tumepruun. 

Aroom on matsakalt maalähedane, magusakas ja vaiguselt koriandrine. Taamal hõljuv vähene suitsuvine mõjub kui udulaam mägise maa orgudes. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas-mõrkjas, karamelline ja ürdine, veidi alkoholiselt torkiv ja matsakas. Keskmaitse suitsune magusus mõjub raskelt ja rahulikult, meenutades vanuse all poolenisti maa sisse vajunud röntsakat palkmaja, mille seintes leidub tinakuule ja raudseid nooleotsikuid, mille aknaavadest on antud tuld vaenlase pihta ja kutsutud naabreid pidusse. 

Lõppmaitse on ürdine ja alkoholine, magus ja vürtsikas. Karmikoeline ja aeglane nagu majaperemees, kes võib oma tuiaka sauaga hundil selgroo murda ... kuid kes sõprade ringis laulab pikki, venivaid ja igatsevaid laule. Järelmekk viib endaga metsalaagritesse, räägib süngeid lugusid ja lonksab su kruusi tumedat vedelikku, mis aitab hirmu vastu ... või nii nad väidavad. Igatahes pole sul peale kolmandat punnsuutäit midagi selle vastu et jääda lõkkevalvesse.

Raske ja röntsaka kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-suitsune-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-magusaka buketiga ÜBERtasandi rüübe! Ei see ei meeldi kõigile, kuid kui su kõrvad on šoti murdele valla ja suitsune-karamelline vägijook mokka mööda, siis hindad selle kraami röntjat stiilipuhtust. Aga ahjuribisid kulub siia kõrvale kohe rohkesti ära!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment