Thursday, January 24, 2019

50/50: Citra/Columbus


50/50: Citra/Columbus (O/O, Rootsi) prk 0,44 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang on 98 punkti. Untappd ütleb: "IPA - American" ja 3,87 punkti

Tootjainfot pole

Väike purk, kahevärviline retrohõnguline silt. Valge vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib päris kaua, haakudes tiheda pitsijäljena klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt tumekollane. Aroom on hapukas-magusakas, mahlane ja troopiline, mango ja roosa apelsini vahepealne.

Esmamekk on keskmisest suts raskema kehaga ja magusakas. Keskmaitse muutub hapukamaks, tuletades taas meelde roosat apelsini, seda hariliku apelsini ja greibi vahepeaselt tegelast. Lõppmaitse on tsiba mõrkjam, meenutades apelsinikoort ja tsukaadi. Järelmekk liigub kuhugile litšimarjade, hurmaa ja apelsinipovidlo vahepeale.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga ÜBERtaseme rüübe! NEIPA'likult mudrune ja mahlane, samas ipalikult greibine ja tsitruseline, väga meeldiv ja mulistamis-kõlbulik kraam.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment