Friday, January 25, 2019

WRCLW Barley Wine Nitro Rum BA


WRCLW Barley Wine Nitro Rum BA (Stu Mostów, Poola) pdl 0,33 l. alc 10,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine / Wheat Wine" ja hinnang 97 punkti!! Untappd ütleb: "Barleywine - English" ja 3,98 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Barley wine is one of the strongest types of beer, known for the richness of malt aromas - caramel, biscuit and honey. With time, he gains a nut of raisins and dried figs. Aging in oak barrels of rum from Belize enriches the bouquet with the scents of vanilla, coconut, cinnamon and, of course, rum. Nitrogen impregnation in a special technology affects the velvet texture.
IBU 50"

Väike lihtne pudel, mustvalgel sildil kollased kirjad ja sild. Vahtu sisuliselt ei teki. Õlle värvus - kirkalt tume punakaspruun. 

Aroom - rummmm hüüab oma nime vastu juba meetri kauguselt. Kui esmane alkoholine vine hajub, tuleb selle alt väljatubli ja rammus annus kuivatatud virsikuid, viigimarju, kohvi ja kaneeli.

Esmamekk on raske kehaga, rammus ja magusakas, kuid üllatavalt pehme ja pisut vaniljene. Keskmaitse aga heidab su keelele sahmaka rummi ja portveinis leotatud rosinaid, see muutub täidlaseks ja ... koduse algega luksuse-taotluslikuks. Justkui oleks maamõisa palkseinale kinnitatud kullatud raamiga hiigelpeegel, millel pole aga muud peegeldada kui jahitrofeesid ja relvi ning raskepärast mööblit.

Lõppmaitse pähkline ja rosinane rohmakus soendab keelt ja südant. See siin pole peenekoivaliste linna-aadlike jook, vaid raskesammuliste jässakate maahärrade oma, kes viskavad kortlijagu rummi kõrist alla ennem kui esimesed naljad tulema hakkavad. 

Järelmekk jätkab samal jõrmil moel. Portvein ... jah seda küll ... aga mitte sõrmkübarajagu kristallklaasikesest, vaid väiksemast tinakaanega kapast. Ja seda iga suutäie hirveliha vahele. Ja pits rummi kinnistab iga kolmanda ampsu ära. Mis sest, et hirve mooritakse veinis ja datlitega - ega siis hõrk köök pole ainult nips-võsukeste pärusmaa.

Rasssske kehaga, alakarboniseerunud ja õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBBBBERRRRTASEME KRAAM! Omamoodi masajas, teistmoodi rohmakas, lohmakas ja tublisti johmas. Siuke maamehemoodi odravein. Rummivaadis kuraasi kogunud pääle selle. Tuu om üits umbehää värk, kas tead!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment