Saturday, January 5, 2019

Puurija punane

Puurija punane (Tark Bakter, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,8 %vol. Liigimääratlus: american amber ale

Tootjainfot pole

Väike lihtne pude, sildil punases soges ebasurnu. Sõrmepaksune tumekollakas vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - õrnalt hämune tuhmpunane. Aroom mõjub alguses magusakas-karamelliselt, pikemalt nuuskides avaneb selle alla aga hapukam ja mõrkjam stiiliomane taust.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja üsna jõuliselt mõrkjas-hapukas. Keskmaitses tuleb siia kõrvale ka magusamat nooti, meenutades kuivatatud maasikaid, kuid põhi jääb üsna rauaselt hapukaks. Lõppmaitses nihkub maitsepilt veidi mõrkjamasse külge, meenutades kanarbikku ja visates huvitaval kombel sisse isegi õhkõrna suitsuse vine. Järelmekk muutub veidi pärmiseks, nätskepoolselt magusaks ... ja siis teeb kannpöörde, jättes keelepärale ürdiselt mõrkjas-kuiva jälje.

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga Vägagi hea taseme rüübe. Ehk veidi magusapoolne taotletud stiili mõttes, aga joogi endana hinnates mõnusalt maitseküllane ... ehkki maitseb kangemalt kui sildil kirjas.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment