Thursday, January 10, 2019

SpontanRosehip


SpontanRosehip (Mikkeller, Taani) pdl 0,375 l. alc 7,7% Ratebeeri liigimääratlus: "Lambic - Fruited" ja hinnang on 90 punkti! Untappd ütleb: "Lambic - Fruit" ja 3,8.

Tootjainfo: "sour ale brewed with rosehip & aged in oak barrels"

Keskmist kasvu pudel, sildil jookseb Mikkelleri mehike, hoides pea kohal kibuvitsamarja. Kollakat karva pöidlapaksune vaht täidab ligi pool klaasist ja püsib üsna korralikult. Õlle värvus - kirkalt pronksikarva.

Aroom - supermõnus segu särtsakast balsamicost ja pehmest vaniljest, magusast toffe'st ja mahlasest suveõunast.

Esmamekk on keskmise kehaga ja särisevalt hapukas ... kuid siiski mitte simepimestavalt happeline. Keskmaitse - basamicos leotatud vaniljene biskviitküpsis. Lõppmaitse - mahlane ja marjane, viinamarjade, toorevõitu tikrite ja varajaste sügisõunte segune ... no kuhugi kuldreneti kanti. Järelmekk muutub kuivemaks, veidi keelepära parkivaks ja rose-pipralikult vürtsikaks.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-hapuka buketiga ÜBERTASEME rüübe! Superheas mahlases tasakaalus, happelisus on kenasti kontrolli all. Nojah, kui nüüd norida, siis kibuvitsaga ei oska seda jooki kuidagi seostada, kuid ülihea on see kraam igatahes!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment