Sunday, January 27, 2019

Mari


Mari (Randveraaž, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,5 %vol. Liigmääratlus: tume kange ale

Tootjainfo: "Linnased: Vienna Munich, Crystal, T50, Black. Humalad: Magnum. Lisandid: kirsid. Pärm: Pry97
IBU 35"

Väike lihtne pudel, tehniline, kuid tänuväärselt infoküllane sildike. Sentimeetrine pruun vahukiht püsib mõõdukalt. Õlle värvus - raskelt sünkpunane.

Aroom. Hmhhh. Vana Gambrinus on veidi nõutu. See lõhn meenutab täpselt ... ja no vat ei tule meelde selle asja nimi, mille lõhn on NIIII selge! Olgu, liigume edasi. Kui vaikselt nuhkida, siis on kirsilik noot täiesti olemas. Kui aga pahinal sisse hingata, siis on noh see noh ... pläääää. Nokurja, ei tule meelde. Parema puudusel mainin grilli süütamiseks mõeldud pruune viltjaid süütematerjali plaate ja sääsetõrje spiraale ja siis veel see ... noh ... pagan.

Esmmekk on raske kehaga ja töntsakalt mõrkjas-magus. Keskmaitse ... kirss, kuivatatud kirss, kuivatatud kirsist keedetud kompott sörtsu musta rummiga ja vürtspipraga. Lõppmaitse - ülemäära kuivanud kirss, mida on püütud reanimeerida rummi ja rosinakisselli abil. Järelmekk on alkoholine, kõrbenud ja rafineerimata päevalilleõli ning suusatõrva nüanssidega. Aaaaa, rafineerimata päevalilleõli või veelgi täpsemalt - õli pressimise jäägid - oligi see, mis lõhnas meelde ei tulnud.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magus-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga rohmakas, aga keskpärane rüübe. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment