Thursday, January 24, 2019

Mother Gose


Mother Gose (Brewski, Rootsi) prk 0,5 l. alc 3,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Grodziskie/Gose/Lichtenhainer" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Gose" ja 3,81 punkti.

Tootjainfo : "Tart, juicy mango, lime and habanero craziness with a salty edge. Lots of attitude, less buzz"

Pühaste keldrist kaasa ostetud purk. Sõrmepaksune kollakat karva vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - hämuselt kollane. 

Aroom on supermõnusalt mahlane, magusakas ja tsitruseline. Kuna Pühaste kraanid armutavad kraanid ebanormaalselt maha, siis ilmselt on pool aroomist veel külmas kinni, aga juba see algus on väga mõnus.

Esmamekk on kerge kehaga ja magusakas-hapukas, veidi mangone ja mõnusalt troopiline. Keskmaitse muutub hapukamaks ja tšilli hakkab mõnusalt keelt soojendama. Lõppmaitses tuleb hetkeks esiplaanile laimi hapukas pool, aga siis kuivatab habanero juba korralikult kõik maitsenäsad puhtalt kõlisema. Järelmekis jõuab lõpuks kohale ka soolakas nüanss, mis jääb küll hapu ja vürtsika külje varju, kuid on siiski täiesti olemas.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-hapukas-tšilline-magusakass-hapukas-tšilline-soolaka buketiga ÜBERtaseme rüübe! Supermõnusalt karastav ja värskendav ja keeltklaariv ... kõike seda mõistagi ainult neile, kes on vürtsikama kraamiga sina peal. Vana Gambrinus on ja kohe väga. Seega on kõik lill :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment