Monday, January 14, 2019

Sweet Stout


Sweet Stout (WhiteFrontier, Šveits) prk 05 l. alc 8 %vol. Rateberi liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial Milk / Sweet" ja hinnang 3,92.

Tootjainfo: "Imp. stout with chocolate, vanilla and lactose."

Pühaste keldrist kaasaostetud purk. Tumepruun vaht täidab üle poole klaasist, kuid kaob kiirelt ja jäljetult. Õlle värvus - otsemõistagimust. Aroomis segunevad üsna võimsalt šokolaad ja vanilje, jätmata enda kõrvale mingit muud ruumi.

Esmamekk on raske, lausa tiguja kehaga ja sama raskepäraselt magus-mõrkjas. Keskmaitse segunevad raskepäraselt ploomimarmelaad, šokolaadiküpsised ja vaniljekreem. Lõppmaitses meenutab ploominalivkas leotatud vaniljeküpsiseid rosinatega. Järelmekk on hapukas-magus, ausalt öeldes suisa imalavõitu magus.

Üliraske kehaga, alakarboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-mõrkjas-magusa buketiga HEA taseme rüübe. Tegu on ju ilus ja selline maitsekombo võiks kutsuda esile kiiduavalduste tormi ... aga see lame ja õline suutunnetus viib hinnangu alla. Klaasitäis ploomimelassi, kolme päeva suhkrukogus.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment