Monday, November 11, 2019

Blackcurrant Brut Ale


Blackcurrant Brut Ale (Sakiškių, Leedu) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Flavored - Other" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Bière de Champagne / Bière Brut" ja hinnang 3,75 punkti.

Tootjainfo: "Bière de Champagne / Bière Brut"

Väike lihtne pudel, sildil maod ja mustsõstrad. Punane sõrmepaksune vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt tume lillakaspunane. Aroom - no üsna ehedalt mustsõstrad, ainult et mitte toorelt, vaid keedetud kujult.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapu ning veidi marjaselt keeleotsa parkiv. Keskmaitse on mõrkjas-hapu, meenutades mustsõstra ja pohlade segu ... kusjuures toorevõitu pohli on kõvasti rohkem. Lõppmaitse pargib arooniana keelepära ning ka maitse on selline tuhmilt-parkivalt mõrkjas-vürtsikas, aeglase ja paks hapu fooniga. Järelmekk näitab korraks magusamat nägu, kuid siis läheb taas aroonia, pohla ja lodjapuumarjade segu teed.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseernud ja kuiva paletiga, hapu-mõrkjas-hapuk-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga Friigikas. Ei, ta pole ülevõlli, aga selline paks, kisselljas, keeltparkiv, kuiv ja raskepärane ning parkiv suutunnetus on õllede maailmas haruharv nähtus.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment