Tuesday, November 19, 2019

Winter Bänger


Winter Bänger (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 4,0 punkti.

Tootjainfo: "A banging Imperial Stout inspired by British Christmas cake. Brewed with Ceylon cinnamon, nutmeg, and aged on brandy-soaked raisins"

Väike lihtne pudel, sildil on Bänger-seeria tavapärane ebamäärasus (Cocobängeri "negatiiv"). Sõrmepaksune mustjaspruun vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - no taevane arm - kas on mingei variant peale üdini ulatuva musta?

Aroomi vajutab kõigepealt pöidla ninna alkohol. Aga vaata sina ära lase seda pöialt endale sõõrmesse, puhu ta minema ja siis tunned JÕULE! Jummallasst jämmmedad jõulud, kas tead! Lisaks kõigele muule sobivad brändi sees leotatud rosinad ju jõulutunnelisse suurepäraselt, kas pole?

Esmamekk - noh see on ju otse loomulikult raske. Aga mitte niivõrd tõrv ja asfalt kui ootaks ja oletaks, see va muskaat on osa kehast maha lihvinud, aga meeldivalt raske ja alkoholirammus on ta ikkagi.

Keskmaitse - kas te Tuula meekooke olete söönud? Ma pean silmas neid üsna tumedaid, vürtsikaid ja pehmeid pontsakaid maiuseid, millel mee- või siis vähemalt povidlotäidis sees on? Vaat see ongi see. Ainult et siin on täidiseks bränditäidis :)

Lõppmaitse. Jurakas jõuluküpsis. Hmm, aga kui teeks niimoodi maitsva jõulukapsa? Igatahes niimoodi maitsebki jõul siis, kui sa oled kodust eemal ja kaugel ja külmas ning unistad omaette, et issver-sussver, kuidas küll tahaks kõike ja korraga.

Järelmekk. No seda brändikest on palju. Aga rammus ja tume ning tummine ning veidi vintis, just täpselt südatalvine tunne on siin klaasis ikkagi.

Rrrraske kehaga, vähekarboniseerunud ja naftase paletiga, magus-alkoholine-mõrkjas-magus-vürtsikas-magus-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-alkoholise-magusa paletiga Übertaseme rüübe. Õnneks on jõuludeni veel kuu aega, küllap jõuab selle aja jooksul veidi ümarduda.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment