Thursday, November 14, 2019

My harvest


My harvest (Mäepea, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Retebeer ei tunne seda jooki. Untappd liigimääratlus: "Spiced / Herbed Beer" ja hinnang pole välja kujunenud.

Tootjainfo: "In this brew we used basil and horseradish. Feel it!"

Kreemika varjundiga vaht täidab pool klaasi ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - veidi hämuselt sügav punakaskuldne. Aroom on väga põnevalt ürdine ja vürtsikas, tõsi küll, ilma teadmata ei oskaks siit ei basiilikut ega mädarõigast ilmselt ära tunda, pigem lõhnab see nagu redisemarinaad vms.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-vürtsikas, keeleots hakkab vaikselt surisema. Keskmaitse muutub mõrkjamaks ning vürtsikas õhetus muutub tugevamaks ... ja ikka veel ei oskaks seda mädarõikaga samastada. Lõppmaitse liigub magusamasse-ürdisemasse suunda, muutes suutunde lausa veidi liimjalt tihkeks. Järelmekk on magus-mõrkjas, heinane ja rammus, mõnus õhetus täidab kogu suukoopa.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja liimja paletiga, magus-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-magus-vürtsika buketiga Väga huvitav rüübe! Iseenesest on juba mõte teha basiiliku-mädarõika õlut lahe ja kiiduväärne ... aga paraku basiiliku tugevat aroomi ei suutnud tabada ja mädarõigas oli küll andnud mõnusa vürtsika aspekti, kuid samamoodi ei oskaks seda pimesi mitte kuidagi ära tunda.
---
pilt isetehtud


No comments:

Post a Comment