Monday, November 25, 2019

Parabolica


Parabolica (Axiom, Tšehhi) prk 0,33 l. alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Red" ja hinnang 3,7 punkti

Tootjainfo: "A red IPA with lemongrass and lime leaves for extra citrusy notes. Uncommon but friendly, it's as hoppy as it should be so you can drink it all night long"

Väike purk, sildil ... eee ... mingi halvasti joonistatud kurv? Kollakas vaht täidab pool klaasi ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt punakaskuldne. 

Aroom. Kas kafiirlaimi oled kunagi nuusutanud? Aga sidrunheina? Noh või vähemalt käinud mõnes hea "hiinakas" söömas? See on kagu-aasia köögi alustala, mõnusalt soe ja vürtsikas, pannes meeled tööle ja vere käima.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja korralikult mõrkjas, vähese vürtsika alatooniga ja maitsetihe. Keskmaitse jätkab samal mõrul, vaigusel ja isegi tõrvasel rajal, kuid sellega liitub meeldib magus raskus. Lõppmaitse paotab veidi hapukamat sahtlit, maitsevõimsus ronib skaalalt välja, tuletades meelde suisa pihlakakontsentraati. Järelmekk on magus-mõrkjas, vürtsikas ja nätske, palgisuuruselt sidrunheinane ja kapsalehe laiuselt kafiirlaimine. 

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, mõru-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga MEGAtasandi rüübe! Aasiapärane köök ja võimsama otsa IPA'd on taevas sõlmitud liit, maitseteadmiste kuldraamatu lehekülgede vääriline!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment