Monday, November 18, 2019

Kosmikud Sõbral Külas


Kosmikud Sõbral Külas (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pilsener / Pils / Pilsner", hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Pilsner - Czech" ja hinnang 3,39.

Toojainfo: "20 aastat sõprust on nüüd villitud pudelisse. Joo koos sõbraga!"

Väike lihtne pudel, sildil haiglastseenike. Sentimeetrine erkvalge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on hapukas-magusakas ja linnaseline, üsna täpselt üha lihtsapoolse laagerõlle taoline.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-hapukas. Keskmaitse muutub veidi mõrkjamaks, toorevõitu viljatera meenutav. Lõppmaitse on magusakas ja mõnusa vürtsika fooniga, täitsa meeldiv ja järgmist lonksu võtma meelitav. Järelmekk on karamelline ja õrnalt mõrkjas-vürtsikas, väga meeldiv ja oma stiili parimal moel avav.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivavõitu paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe! Jaa-jaa! Lihtsake laagerõlu võib olla teostatud "über" tasemel küll, ehkki ta polegi mõeldud gurmaanitsemiseks. Aga tõepoolest, nii puhtalt tehtud ja selles mõttes nauditavaid laagerõllesid on vana Gambrinus nõus vägagi kiitma!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment