Friday, November 1, 2019

Darknight - Bourbon BA


Darknight - Bourbon BA (Anderson's, Eesti) prk 0,5 l. alc 14,8 %vol. Ratebeer ütleb: "Stout - Imperial" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Barleywine - American"ja hinnang pole samuti välja kujunenud.

Tootjainfo: "BBA black barley wine"

Pühaste keldrist kaasa ostetud purk, tehniline silt. Pöidlajämedune mustjaspruun vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - otsatultmust ... aga samas ka tajutavalt pruun :)

Aroom on nüüd jälle see koht, kus ei saa naeratust tagasi hoida. No kuulge, kui omavahel saavad kokku odraveini karamell ja imp.stoudi röst ja siis vaniljene ümar burboonivaat ... no kuidas sa siis ei naerata ja ei naaldu seljatoele, silmad kinni?

Esmamekk on raske, magus ja mõrkjas ja soe. Keeleeots kirvendab pisut alkoholisoojusest, kuid ligi 15% puhul on see ju üsna loomulik, kas jaa? 

Keskmaitse meenutab kõige rohkem karamelliks keedetud kondenspiima. Noh või koorekaramelli. Või siis seda ... noh seda butterscotch nimelist asja, aga seda tumedamat, millele on tilgake kohvi lisatud.

Lõppmaitse. Kohvikaramell ja pähkliküpsised. Kaneeline ahjuõun ja rosinaliköör. Vana Tallinn ja külm kohvi.

Järelmekk. Rummis leotatud rosinate ja kaneeliga tehtud külm glögi. Veidi ehk kangevõitu glögi, aga siiski väga meeldiv ja talveõhtuid soojendav.

Väga raske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-kirvendav-magus-mõrkjas-hapukas-magus-vürtsikas-magus-vürtsikas-magusa buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Väga-väga kenasti külmadesse õhtutesse sobiv, ehkki tsõpa teravavõitu alkoholisus paneb mõtlema veel nii umbes pooleaastase järelküpsemise kasulikkusest.
---
pilt isetehtu

No comments:

Post a Comment