Friday, November 22, 2019

See You Lator Alligator


See You Lator Alligator (Tanker, Eesti) prk 0,44 l. alc 8,6 %vol. Ratebeeri ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Bock - Doppelbock" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "We are honoured to brew beer with Aare Laanmets, the winner of Estonian Craft Brewers Association competition for hobbybrewers. He won the competition with his doppelbock and as a prize he had possibility to brew this beer at Tanker.
IBU 23"

Keskmist kasvu purk, sildil kahepealine alligaator. Mõnusaim mäng nii nimes kui sildil õllestiilile kohustusliku "-ator" lõpuga kahekordses vormis :) 

Kollane vaht täidab kolmandiku klaasist, kuid kaob kiirelt ja jäljetult. Õlle värvus - kirkalt tumepunane. Aroom on üldiselt bockile üsna iseloomulik, kuid liiga röstine ja tolmune. 

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magusakas, röstine ja pähkline. Keskmaitse - puhas pähkline ja karamelline bockimekk, ehk vaid röstisem kui ta olema peaks, kuid vägagi aus ja väärikas kraam. Lõppmaitse omandab külmavõetud pihlakate hapukas-magusat nooti, veidi kohvist ja taaskord tolmust nüanssi, justkui mõluks tolmunud kohviküpsist. Järelmekk - magus-hapukas, kõrvetatud suhkru, kohvikaramelli, kuivatatud jõhvikate ja suitsuste ahjuõunte toonidega. 

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Tubli tegu selles mõttes, et eesti väiketoodetud õllede turul on bockidest alati armutu põud. Aga kuna vana Gambrinus teab, KUI hästi maitses see võiduõlu, mille baasilt on nüüd see versioon tehtud, siis pole kahjuks sama taset suudetud tabada.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment