Sunday, November 3, 2019

Raspberry Ale


Raspberry Ale (A. Le Coq, Eesti). pdl 0,5l. alc 5,0%. Ratebeeri liigimääratlus: "Flavored - Fruit" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Farmhouse Ale - Other" ja 2,45 punkti

Tootjainfo: "Hele ale-tüüpi õlu vaarikamahlaga
Le Coq Raspberry Ale’i puuviljane maitse ja sügavpunane värv pärinevad puhtast vaarikamahlast. Maitsele annavad sügavuse pruulimisel kasutatud Belgia ale-pärm ning röstitud odra- ja nisulinnased."

Keskmist kasvu pudel, efektne fooliumkaelaline ja vanamoeline sildindus. Roosakas vaht täidab poole klaasi ja püsib väga korralikult ning haakub ka kenakesti klaasiseintele. Õlle värvus - sätendavalt erkpunane. Aroom - Poola odava pulberjoogi laadselt võltsmarjane.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja ülemäära magus. Keskmaitses ilmub selle magususe taha ka mõrkjus, kuid nad ei moodusta tervikut. Lõppmaitses omandab jook vähese hapuka noodi, kuid see pole vaarikale omane kuiv mahlasus, vaid askorbiinhappega tuunitud spordijoogi taoline. Järelmekk on mõrkja-hapuka fooniga, kuid üle kõige kummub läägevõitu magusa kuppel. Alles kuskil päris-päris kõige lõpus ilmub keelepärale vaarikaseemnetele mane parkiv mõrkjus, mis õrnalt vihjab võimalusele, et järsku siiski on kasutatud päris marju.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-mõrkjas-magusa buketiga niru rüübe. Ausalt öeldes on väga raske uskuda, et siin on kasutatud päris marju või isegi naturaalset kontsentraati, pigem on siin segu keskpärasest õllest ja odavast keemilise maitsega essentsist. Missugune oinas aga markeeris selle joogi Untappd keskkonnas kui "farmhouse"?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment