Saturday, November 30, 2019

Zure van Tildonk - Kriek


Zure van Tildonk - Kriek (Hof ten Dormaal, Belgia) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "Sour - Fruited" ja 3,78 punkti

Tootjainfo: "Our kriek is an original Belgian Farmhouse ale, brewed traditionally with real sour cherries and other ingredients from our family farm. This beer is spontaneously fermented from yeast on our homestead, and then aged for many months in oak barrels."

Väike lihtne pudel, sarjale omane silt seekord tume-pruunakas-punasel foonil. Sentimeetrine punakas vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - uduselt/tuhmilt tumepunane. Aroom meenutab värkseltpressitud magustamata kirsimahla ja kuumenenud puitu.

Esmamekk lükkab päevaväsimusest tuhmiks vajunud silmad lahti ja ütleb "vau" - see on mõnusalt ja ergult happeline ja kirsine, värkse ja karge. Keskmaitse muutub magusamaks, meenutade nüüd juba üleküpsenud mureleid ja kodust kirsiveini, pannes süljenäärmed tööle isegi keele all. Lõppmaitse toob korraks mängu mõrkjama, kirsikivise noodi. Järelmekk maheneb aga koduseks ilma suhkruta tehtud kirsikikompotiks, millele on veidi punaseid sõstraid lisatud.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, hapukas-magusaka-hapukas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga Übertaseme rüübe. Väga meeldiv, koduse olekuga kirsikompott, millel boonuseks mõõdukas kraadike ka veel juures :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment