Tuesday, March 31, 2020

Fotografiska Sourdough Sour


Fotografiska Sourdough Sour (Kolk, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored " ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Other" ja hinnang 3,37.

Tootjainfo: "Fotografiska restorani eritellimusel pruulitud käsitööõlu.
Piimhappebakteriga kääritatud õlle valmistamisel on kasutatud Fotografiska restoranist üle jäänud hapusaia, maitsestatud koriandriseemnete, kummeli ning pärnaõitega.
Mõusalt hapu ja värskendav sour ale!
IBU 10"

Väike lihtne pudel, mustal sildil etnomuster. Vist :) Sentimeetrine kollakas-valge vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom on superlahe, pannes üha uuesti ja uuest nuusutama ning mõnuledes mõtlema, et mida sa siis ikkagi siin tunned. Saiatainas on täiesti olemas, kummel ju ka. Koriandri asemel küll arvaks et tunned kardemoni, aga mõnus on see tõesti.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas. Keskmaitse muutub veidi magusamaks, kuid põhitoonilt jääb kuhugi teeseenejoogi ja kummelitee vahele. Lõppmaitse omandab lahedalt kaljalik-limonaadised noodid, pannes mõtlema et kas niimoodi võiks maitsta saiakali ... jaa-jaaa, mitte traditsiooniline leivakali, vaid saiakali. Järelmekk hakkab kergelt keelepära parkima, justkui jookv veidi liiga kaua ürtide peal laagerdunud külma sidruniteed.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-hapuka buketiga LAHEDALT ERILINE rüübe! Einoh, tavapärase õllega pole siin muhvigi seost, kuid mõnusalt värskendav ja maitseküllane on see klaasitäis igatahes.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment