Wednesday, March 4, 2020

Imperium Prunum


Imperium Prunum (Kormoran, Poola) pdl 0,375 l. alc 10,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Baltic" hinnang 100 punkti!!! Untappd ütleb: "Porter - Imperial / Double" ja 3,92 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke abil): "Imperial Baltic Porter koos Suska Sechlońskaga, 26 ° Blg
Prunum Imperium on Poola kuninga keiserlik (topelt) versioon Baltimaade porteriõlledest. Traditsioonilistes porterites on 21% ekstrakti ja umbes 9% alkoholi. Meie õlle ekstrakt on 26% ja pärm on seda käärinud 11% alkoholiks. Õlu on must, läbipaistmatu, beeži peene mullivahuga. Ilusad rubiinvälgud ilmnevad pärast iga lonksu, samal ajal aeglaselt anuma seinast alla voolades.
Aroomi lüüa segavad tumedad lõhnad: kohvi, kakao, šokolaad ja šokolaadipraliinid, mis on rikkalikult täidetud liköörviljadega. Kõik see hõljub ülbe alkoholi ja suitsutatud puuviljade nootidega. Oluline on see, et õlle koostise kahte elementi ühendav tugev suitsutatud noot ei pärine suitsust"

Oi see on edev värk. Stiilne karbike, uhke fooliumkaelusega ja proofilkirjaga pudel - see kõik kokku näeb välja vägagi esinduslik! Vähene tumekollane vahukiht pole püsiv. Õlle värvus - must. 

Aroom on täidlane, röstine, õrnalt suitsune, ühekorraga ploome, leiba ja liha meenutav.

Esmamekk on raske ja sametine, üsna tugevalt suitsune ja lihavalikku tajuhäiret tekitav. Keskmaitse muutub melassiselt magusaks, aga selle taga on kolm tonni suitsutatud ploome ja lonksuke head musta rummi. 

Lõppmaitse ... ouuujeeeee ... neid suitsuploome on terge vagun siia pudelisse uputatud. Selliseid magusaid, lihavaid, punaste ploomikivi niplitega, meelitav ja võrgutav nagu ainult lõunapoolsetel turgudel näha võib. Järelmekk - suitsuploominalivka, võta või jäta!

KOSMILINE! Oikuramusekuram! See pole õlu, see on suitsuploomi nalivka. Sellist maitsetulva, mis täidab su aju, põskkoopad ja pangaarve, kohtab õnneks niiiiiiiiiiii harva, et iga kord oskad seda hinnata!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment