Sunday, March 22, 2020

Spice Odyssey


Spice Odyssey (Mäepea, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "IPA - Belgian" ja hinnang pole välja kujunenud.

Tootjainfo: "Belgian style ipa brewed with rosemary and chili.
IBU 47"

Väike lihtne pudel, sildil kurjad tšillid. Sentimeetrine kahkjat karva vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - kuldse läikega punane. 

Aroom sunnib korvuvalt ja korduvalt uuesti sisse hingama. See on põnevalt mitmekihine, magusakas ja vürtsikas, rosmariini õline eeterlikkus koos karamelliga moodustab päris vahva kombo.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas koos vähese vürtsise värelusega. Keskmaitses hakkab tšilli tüüpiline tolmune ja terav toon jõulisemalt esile tulema. Lõppmaitse on hapukas ja samas ka kergelt karamelline, üsna omane odavama otsa belglastele. Järelmekk jätkab tolmuselt (no vat annavb tšilli heledate õlledega kombos pea alati sellise efekti), vürtsine pool matab üsna ühtlaselt ära kogu muu tausta.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsika buketiga vasturääkiv rüübe. Lõhn mõjub päris meelitavalt, kuid maitse jääb sellest kaugele maha. Vana Gamrbinus on kohanud väga vähe heledaid õllesid, millesse tšilli päriselt sobiks, ei sobi ta siiagi. Belgia IPA'd on enamasti mõnusalt mitmemõõtmelised, siin aga surub tšilli kõik need mõõtmed maha.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment