Sunday, March 15, 2020

Que Syrah, Syrah

Que Syrah, Syrah (Dois Corvos, Portugal). pdl 0,33 l. alc 7,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Flavored - Other" ja hinnang 71 punkti. Untappd ütleb: "Italian Grape Ale" ja 3,63 punkti.

Tootjainfo: "Que Syrah, Syrah is an intense Grape Ale. Brewed in 2016, it was aged for 22 months in oak barrels that previously contained Port wine. Fermented with Brettanomyces and Lactobacillus, this beer was left with the wild yeast to do all the work... and what a work was done.
It presents a dark orange hue and powerful winey aromas. You’ll then perceive bread, ripe fruit, wood and vanilla flavors, in a dry mouthfeel. The wine must provided this beer with some berry notes."

Väike lihtne pudel, valgel säbrulise servaga sildil mahlapress. Vähene hõre vaht kaob hetkega. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on magus ja tõepoolest portveiniliku noodiga. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas ning tajutavalt kuivapoolne. Keskmaitse muutub intensiivselt veinilikult hapuks ja viinamarjakoore laadselt parkivaks. Lõppmaitse on mõrkjam ja samas huvitavalt tagataustana vaniljene, ühekorraga kuiv ja mahlane. Järelmekk täidab kogu suu sellise omapärase kuiva ja vürtsika õhetusega, mis tuletab meelde jällegi viinimarjakestade parkivat toimet.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Väga hea ja huvitav rüübe. Need paar korda, kui vana Gambrinus on saanud viinamarja-õllesid, on pannud seda stiili üha tugevamalt hindama. Antud joogi puhul on ainult pretensioon selle pihta, et vaadihoidisena on tulemus kasin, aga jook ise vägagi kõrgelt hinnatav.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment