Tuesday, March 24, 2020

Kuusekas


Kuusekas (Alaripruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Liigimääratlus: saison

Tootjainfo: "Vähese mõruga, kergelt hapukas kuuseokste ja kuusevõrsete võimas vitamiinirikas leotis"

Väike lihtne pudel, sildil kuusevõrsed. Valge vaht kipub keskmisest kõvema sutsakaga pudelist väljuma, kuid taltub siis, täites pool klaasi ja püsides mõõdukalt. Õlle värvus on ilmselt tänu samale sutsakale väga pilviselt pruunakaskollane. 

Aroom. Ohhhh kas teate KUI värskena see mõjub! No täpselt nagu noor kuusemets peale vihma - selline värskusesahmakas mõjub lausa kopsurohuna ja tujutõstjana.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja intensiivselt hapu, mõnusa magusa tasakaalustava fooniga. Keskmaitse on täidlaselt vaigune, kuusevõrsetele omaselt hapukas, saisonile kohaselt magusakas ja vürtsikas. Lõppmaitses hakkab esile tulema vanemate kuuseokste mõrkjamat tooni, kuid erkroheline värskus jääb siiani peategelaseks. Järelmekk on hapukas-mõrkjas, mahlane ja kaikuvalt värske.

Raskepoolse kehaga, ülemäära tugevalt karboniseerunud ja õlija paletiga, hapu-magusakas-hapu-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga MEGAtaseme rüübe! Vana Gambrinus oletas juba ette, et saison võiks kuusevõrsetega kenasti sobida, aga et see NII KURAMUSE HEA on, see tuleb isegi talle üllatusena. See vitamiinine värskuslaksakas tuleks praegu võtta arvele kui mitte ravimina, siis vähemalt toniseeriva vahendina kindlasti
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment