Tuesday, March 10, 2020

Taupo Thunder


Taupo Thunder (Lakeman, Uus-Meremaa) prk 0,33 l. alc 5,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - Australia / NZ" ja hinnang 56 punkti. Untappd ütleb: "Pale Ale - New Zealand" ja 3,66 punkti

Tootjainfo: "An amber New Zealand pale ale which bursts with the aromas of citrus and passionfruit. These fruit flavours strike a smooth malt followed by a mild bitterness that rumbles on"

Väike purk, sildil miski kolekarvane lumeinimene või muu troll.  Sõrmepaksune valge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldpruun. Aroom on magusakas ja karamelline ning puidune. Tootja poolt lubatud tsitrusepahvakat ei kusagil, ilmselt ei elanud see pikka mereretke üle.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-hapukas, meenutades nüüd küll juba veidikese mõruapelsine. Lõppmaitse värvus rohkem karamelliseks ja muutub kuivemaks, keeleküljed tõmbuvad karedaks. Järelmekk on taas hapukam ja mahlasem, kuid see kõik toimib läbi mõrkja puiduse-ürdise filtri.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga HEA taseme rüübe. Ilmselt võis see kraam noorest peast palju lustlikum olla, aga ega tal praegugi ju viga pole.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment