Monday, March 30, 2020

Oyster Stout


Oyster Stout (Porterhouse, Iiri). pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Flavored" ja hinnang 71 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Oyster" ja 3,54 punkti

Tootjainfo: "Rapidly becoming our best selling stout. A superbly balanced brew, smooth and rounded without being bland. More sweetness derived from fresh oysters shucked into the conditioning tank, what a way to go!
But of course not suitable for vegetarians."

Väike lihtne pudel, tume silt erineb sellest versioonist, mida vana Gambrinus on 6 aastat tagasi kirjeldanud ... aga nimi ja kraad langeb kokku. Samas nii RB kui UT väidavad joogi kanguseks 4,6 %vol, ehkki piltidel on sama silt mis siintoodul. Ühesõnaga segane värk.

Väike lihtne pudel, stiilselt must silt ja nippelkork. Pruun vaht täidab ligi pool klaasist, mis püsib kenasti ja haakub ka kena vahupitsina klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kastanipunane. Aroom on mõnusalt ja meelitavalt magus, kaneeline ja vaniljene, õhkõrna suitsuse hapuka fooniga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja õõrnalt hapukas-magekas, iiri kuiva stoudi musternäidiseliku algusega. Keskmaitse muutub kordades jõulisemaks, hapukas-magusaks, mingi omapärase kaneeliküpsise taoliseks. Lõppmaitse astub täidlasemale rajale, esile tuleb ka lõhnast tuttav meeldiv lihalik-suitsune vine. Järelmekk on kreemiselt sume, hapukas-röstine, magusalt täidlane ja kõige sellega esmameki täielik vastand. Kõige järel täidab suuõõne mõnus vürtsikas leebe õhetus.

Keskmisest suti raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magekas-hapukas-magus-mõrkjas-hapukas-magus-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERtaseme rüübe, mitmenäoline ja seeläbi põnev kraam. Austrimaitse siit küll tuvastada ei suutnud, kuid see oleks ka keeruline olnud, igatahes võtaks seda kohe mitu-setu klaasi ette. Ja jällegi: BB jääb sellel joogil 2015.aastasse, aga jook on ilus ja pehme ja siidine ning üleüldse numpsik!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment