Sunday, March 15, 2020

Salamander Berliner Weisse Peach


Salamander Berliner Weisse Peach (Stu Mostów, Poola) pdl 0,5 l. alc 3,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse - Flavored" ja hinnang 78 punkti Untappd ütleb: "Sour - Berliner Weisse" ja 3,56 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "It is a mix of a German traditional brewing school, i.e. a historical style - bright, sour, extremely light and refreshing beer - Berliner Weisse, fermented with lactic acid bacteria, along with a fruity accent - aromatic peaches. Perfectly drinkable combination.
IBU 5"

Keskmist kasvu pudel, kollasel sildil salamander. Erkvalge vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib üsna kaua. Õlle värvus - tuhmilt kuldne. Aroom on hapukas ja jogurtine, virsikulõhn tuleb pigem endal külge mõelda kui et teda oleks suisa tunda. 

Esmamekk on väga kerge, lausa vesise kehaga ja hapukas. Keskmaitse muutub mõrkjamaks ja kuivapoolseks, seda haput seostaks pigem toorevõitu tikrite kui virsikuga. Lõppmaitse annab piiiisut tunda magusamat ja juba ehk tõesti virsikulaadset mahlasust. Järelmekk on hapukas, vesine ja askorbiinhappene.

Ülikerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-hapu buketiga igav rüübe. Jah, berliiner ta ju on, aga virsiku lisamine pole antud joogile küll mitte muhvigi juurde andnud. Kvaliteetne, kuid neetult igav.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment