Saturday, March 21, 2020

Licence to Fun


Licence to Fun (Mäepea, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,8 %vol. Ei ratebeer ega Untappd ei tunne seda jooki

Tootjainfo: "India Pale Lager
IBU 44"

Väike lihtne pudel, sildil James Bondi motiivistik. Sõrmepaksune valge vahukiht pole küll kuigi püsiv, kuid haakub siiski mõningase pitsjäljena klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on naeratamapanevalt mahlane, magusakas-hapukas ja õige õrnalt vase järgi lõhnav.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse muutub metalselt hapukaks ja veidi koredaks, kuid samas siiski mahlaselt mõnusaks, segades kuivatatud maasikad ja laagerõlle omanäoliselt kokku. Lõppmaitse paneb keelelae veidi vürtsikalt õhetama ning hapukas-metlane-mesine mekk teeb suulaele koredalt pai. Järelmekis muutub tugevamaks jällegi mõrkjamaks, kuid samas jäävad sellele foonile mõnusalt täidlane magusus ja meeldiv vürtsikas õhetus.

Keskmisest tiba raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe! Kõigi kriteeriumite järgi vastab see jook mitte "pale lager", vaid "amber lager" stiilile, nii et õigem oleks sildile kirjutada "india amber lager" ja see oleks midagi lahedalt uut ning nauditavat!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment