Sunday, November 10, 2013

1698 Celebration Ale

1698 Celebration Ale (Sheperd Neame). pdl 0,5 l. alc 6,5 %. liigimääratlus: inglise kange eil ... või ESB, vastavalt ratebeeri (81 punkti) ja beeradvocate järgi (81).

Tootjainfo: "Thrice-hopped and bottle conditioned, 1698 is the connoisseur's choice, a beer to be savoured.

Originally brewed to celebrate the tercentenary of Britain's oldest brewer, 1698 is a characteristically hoppy Kentish ale, and has Protected Geographical Indication, the same unique regional protection afforded to Champagne and Parma Ham.

The ale matures naturally in the bottle and can be enjoyed fresh or allowed to settle for a few months to mellow. The natural effervescence produced by bottle-conditioning – the interaction of yeast and brewing sugars – gives 1698 fine, champagne-like bubbles that further enhance the fragrance, flavour and overall drinking experience."

Matsakas suurepoolne pudel, mille kaelaetiketti kaunistavad kolm lõvi (sic!). Helevalge vaht täidab kolmandiku klaasist, pursates alguses lausa pudelist välja. Õlle värvus - uduselt kuldpunane. Aroom on delikaatselt puuviljane ja pisut veinine.

Esmamekk on keskmise tihedusega ja intensiivselt hapukas-vürtsikas. Keskmaitse mängib tumedate rosinate ja tikrite maitsega, lisades siia juurde veinilikku kuivust. Lõppmekk on tugevalt karameljas ja linnaseline, veidi tammine ning vaniljene. Järelmaitse annab aga tunnistust korralikust sületäiest humalatest, mis on õlleteol ära kulunud - see on murumõrkjas ja väga värske.

Keskmise kehaga, kuvapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga vägagi nauditav rüübe! Soovitaks pakkuda koos musta leiva ja kreemjuustuga.

-------------
pilt siit

No comments:

Post a Comment