Friday, November 22, 2013

Abstrakt AB:14

Abstrakt AB:14 (BrewDog, Šoti). pdl 0,375 l. alc 10,2 % Liigmääratlus: nisubokk. 95 punkti ratebeerist, beeradvocate'is pole veel koondhinnet!

Tootjainfo: "An ultra-experimental mish mash of styles. This is an oak aged Imperial Weizenbock. A big, bold mouthfeel backed by some powerful banana and classic weizen notes, balanced by an eclectic yet bizarrely balanced variety of hops from America (Simcoe) the Czech (Saaz) and the UK (Bramling Cross).

The beer is 10.2% ABV and has been aged on toasted French oak chips. As close to bannoffee pie as a beer can taste. Seriously.

This beer was the brainchild of our German Lead Brewer Franz."

Lihtne pudelike, millel traatkinnisega veinikork ja absoluutse miinimumini viidud sildikesed. NB - seda korki on üsna keeruline ilma korgitserita pealt sikutada! Õrnkreemikas vaht täidab veerandi klaasist, muutudes aegamisi suuremulliseks, kuid olles siiski püsiv. Õlle värvus - punaka helgiga tumeoranž.

Aroom ... ojaaa ... see paneb naeratama ja kulme kergitama! Magus ja banaanine, kreemine ja karameljas. Teate mis - see lõhnab nagu küpsetatud banaan vahukoorega! Nii lõhnaks ilmselt noore kokapoisi arglik lähenemiskatse pagaripiigale - ukse taha sokutatud õhuline ja hurmav dessert, mille üleandmiseks ei jätkunud julgust.

Esmamekk mõjub kui poeesia - see on tundetihke ja nüansirohke. Siin on koos õrna romantilist tundepuhangut, mis mõjub kui õhuline besee ... ja põske lõkendama ajavat toorest kirge, mis meenutab pruunistunud ja leegitsevat banaani (hmmm, milline veider falliline sümbol!)

Kesmaitse liigub edasi meie tundleval rajakesel, kuid see pole enam ebalev ja kerglane, vaid sihikindel ja jõuline kirg. Siin valitseb karamellistunud banaanisiirup ja tihke võikreem. See mõjub kui maitsete keeristorm, kas teate, pannes ka paadunud maitsenautleja ihu kuumama ja ninasõõrmed võbelema.

Lõppmekk raksatab raskemate akordidega. Meie kergelt alanud armupuhang on jõudmas oma finaali, kokapoiss ei pidanud vastu ja tormas selleks hetkeks kohale, kui pagaripiiga oli just asunud taldrikut puhtaks limpsima. Nooruki puterdav seletus kuhtub neiu matsuvasse mususse. Siin on PÖÖRANE kogus rosinaid ja banaane, kokku miksitud tilgakese brändi ja vahukoore ning karamellistatud kondentspiimaga.

Järelmaitse asetab kogu selle meeeeeeeletult magusa romansi ümber kenakese vürtsika raami nagu pagaripiiga isa sisseastumine noorte tuppa. Kuid pole hullu, poiss ei mõtlegi vastu puigelda, vaid ütleb rõõmsal meelel JAH! Mõnusalt krõbe vürtsipalang, mis jääb eelnenud magusakoske lõpetama mõjub kui kaunis vinjett novelli lõpuleheküljel - ilutsev, kuid siiski asjakohane.

Tiiraselt raske kehaga, siirupjalt kleepja paletiga, magus-vürtsikas-magus-hapukas-magusa buketiga ÜBERRÜÜBE! Geniaalne digestiiv, dessertõlu kuubis. Ei mingeid täiendavaid suupisteid! La finito :)
------------
pilt siit

No comments:

Post a Comment