Saturday, November 9, 2013

Tsjeeses

Tsjeeses (De Struise Brouwers, Belgia). pdl 0,33 l. alc 10,0% liigimääratlus: belgia kange hele eil (tripel?). 98 punkti ratebeeris ja 90 beeradvocate järgi!!!

Tootjainfo: "Ingredients: Barley malt, hops, cane sugar, yeast and spices.
Strong blond winterbeer with fluffy white head which has been lagered for 8 months on different stonefruits. Tsjeeses was born out of a 5 year brew experience regarding x-mas beer without being capable of finding a suitable name up to now. With the name came a face, a caricature actually, that was drawn on the day Urbain, our brew master and master brewer, drank too many Tsjeeses’s. Every time he drinks one, he says "Tsjeeses, what a beer". Therefore the name is more an expression of stupefaction than a curse. We have had already many discussions around the pronounciation of "Tsjeeses". Very close would be that you say "cheeses" or cheese in plural."

Juhul kui te hüppasite eelnevast ingliskeelsest lõigust üle, siis soovitan tagasi pöörduda ja üle lugeda - üks vahvamaid õllenimetuse sünnilugusid :)

Väike lihtne pudelike, jõulumotiividega sildike. Kreemikas vaht täidab 70% klaasist ning on väga püsiv. Õlle värvus - uduselt soe puruunikasoranž. Aroom on soe ja õrnalt veinine, meenutades kollaseid marstipanjaid ploome ja üleküpsenud virsikuid.

Esmamekk on oi kui tihke ja hämmastavalt puuviljane, magushapu ja kergelt vürtsikas. Keskmaitse ... oijeeeeeeerum ... midagi SELLIST pole Gambrinuse keel õlle puhul veel tajunud!!! See meenutab parimat visrikudžemmi või lapsepõlves pööraselt meeldinud kõrvitsa-ploomimehu. Ohhh taevane vägi, Gambrinuse silmad on mõnust vidukil ja seda suutäit ei tahaks kuidagi alla neelata!

Lõppmaitse muutub veidi veinilikumaks ja kuivemaks, kuid säilitades fenomenaalse puuviljavärskuse ja mahlakuse, pannes kogu keele helisema nektariinide ja virsikute inglihäälsest koorist. Järelmekk tuletab meelde, et tegu on siiski õllega, kuid tehes seda väga mahedal häälel ja delikaatsel moel - humalamõrkjus mõjub kui sulnis lõppakord.

Samet-tiheda kehaga, siirupise paletiga, magus-hapukas-magus-vürtsikas-magus-mõrkja buketiga ÜBERRÜÜBE! Oi kuidas ma mõistan seda pruulmeistrit, kes pisut pehmel keelel proovis öelda "taevake, mäherdune õlu! Ei mingit toidusoovitust, see õlu vajab pühendusmist ja kedagi, kelle peale üllatusest kandiliste silmadega vaadata!
----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment