Friday, November 22, 2013

Pitch Black IPA

Pitch Black IPA (Widmer Brothers, USA). pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. liigimääratlus: must IPA. 92 punkti ratebeeris ja 86 beeradvocate järgi!

Tootjainfo: "Pitch Black IPA takes you to the dark side with our take on Cascadian Dark Ale. Debittered black malt lends a midnight hue along with rich, toasty malt flavor. Generous doses of Alchemy and Cascade hops provide a complex herbal aroma and subtle citrus note, balanced perfectly by a smooth Widmer Brothers finish. Embrace the dark side.

Malts: 2- Row Pale, 2-Row Caramel, 2-Row Carapils, Special Roast, Carafa Special II. Hops: Alchemy, Cascade. IBU: 65"

Reljeefornamendi ja -kirjadega pudel, stiilne sildidisain. Pruunakas vaht täidab kolmandiku klaasist, olles tihe ja püsiv. Õlle värvus - vaevutajutava tumepunase helgiga sünkjasmust. Aroomis on tunda lagritsat ja kohvi ning kõrvetatud linnaseid.

Esmamekk on keskmisest tiba kergema kehaga ning mõrkjas-magus. Keskmaitses asub taas domineerima lagrits, millele sekundeerib koorene kohvi ja väheke iiriskommi. Lõppmaitse annab juba IPA'le sobilikku intensiivset mõrkjust, kuid ka see on pigem kohvine ja röstine kui tüüpiliselt humalane. Järelmekk on lagritsakommilik, karameljas ja ploomine.

Keskmise kehaga, karboniseeritud paletiga, mõrkjas-magus-vürtsika-mõrkja buketiga vägagi nauditav rüübe. Sobiks kenasti grillitud aedviljade kõrvale.

----------------
pilt siit

No comments:

Post a Comment