Saturday, November 30, 2013

Eesti rukki eil

Eesti rukki eil (Õllenaut). pdl 0,33 l. alc 5,3 %vol. liigimääratlus - rukkieil. Ratebeeris kanne sees, kuid hindeid veel liiga vähe, beeradvocate jaoks tundmatu.

Tootjainfo: "Ainus õlu Eestis mis on pruulitud eesti rukkist- eil mida saame kutsuda kui tõeline vedel leib! Only beer in Estonia brewed with locally produced grain – The Rye. The Ale what can only be described as a true liquid bread!"

Lihtne väike pudel, sinimustvalge kujundus ... ei tea, kas see on nii kogemata välja kukkunud, aga kena kooskõla õlle olemusega :) Pruunikas vaht moodustab sentimeetise kihi, mis pole kuigi püsiv. Õlle värvus - tuhm sügavpruun. Aroom pakub üllatusi - esmalt meenutab see odraveini (nii mõõduka alkoholitaseme juures!), siis aga annab endast veidi kohvi ja leivakoorikut meenutavat lõhna.

Esmamaitse on kergepoolne ja õrnalt kohvine. Keskmaitse meenutab Tallinna peenleiva koorikut, puhas ja klaa rukkileiva maitse. Selles mõttes täiesti ebatavaline rukkiõlu, et puudub tavapärane rukki raskepärane nätskus, kuid on ehe rukkipeenleiva maitse. Lõppmaitse mängib taas veidi veiniste nootidega, lisades siia rosinaid ja sutsuke kaneeli. Järelmekk on meeldivalt magus-hapukas, linnaseline ja puuviljane.

Kergepoolse kehaga, nõrgalt karboniseeritud paletiga, magus-hapuka buketiga ebatavaline, kuid kindlasti väga nauditav rüübe! Soovitaks pakkuda koos heeringaleivaga.
------
pilt siit (kolmikust parempoolseim)

No comments:

Post a Comment