Saturday, November 30, 2013

Piraat

Piraat (Brouwerij Van Steenberge, Belgia). pdl 0,33 l. alc 10,5 % Liigimääratlus: belgia kange eil. 95 punkti ratebeerist ja 91 beeradvocate järgi - haruldane üksmeel!! Muuseas, beeradvocate määratleb seda jooki kui "Belgia IPA"


Tootjainfo: "This light ambercoloured Piraat with full foam head overwhelms with an aroma of bitter, spicy, malty and alcoholic scents. What follows is a perfect combination of malty, sweet and hopbitter tastes, after which you are drowned in a very long, semi-sweet after taste with bitter undertone.
On the table
A tremendous digestive beer that, given a good maturation in the cellar, has a great evolution but delights your tastebuds with a tasty wild dish or a foie gras…!
With ripe and elegant cheese, such as Remoudou, Wynendaele, Trou d’Sottai or Vieux Chimay;"


Väike matsakas pudelike, valgel sildil piraadilipuga purjelaev. Erkvalge vaht kipub pudelist välja ronima, moodustades klaasis kahesõrmese vahu, mis on küll suuremulline, kuid kenakesti püsiv. Rüüpe värvus - kirkalt oranžikas merevaik. Aroom on mõõõõnusalt vürtsikas meenutades parimaid belgia tripleid ja IPA'sid korraga.


Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja väga-väga vürtsikas, pipralikult näksivat olekut võimendab suhteliselt kõrge alkoholitase. Keskmaitse on jõuline ja pisut hoolimatu nagu üks mereröövel olema peabki, ta rivistab maitsepungad keelel elegantse hoolimatusega üles ja laksab vürtsimõõga lapiti igaühele lapiti piki tagumikku - ei haiget see ei tee, aga kergelt võpatama paneb küll.  Lõppmaitses avaneb heleda rummi soe puhang ... aga noh, mis muud siis korsaar ikka rüüpab? Järelmaitse on peale kogu seda abordaaži üllatavalt lihtne, soe ja õhetav nagu kokapiiga, kes kambüüsist härras-piraati silmitseb.


Raskepoolse kehaga, kleepja paletiga, vürtsikas-magus-vürtsikas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga MEGARÜÜBE! Hoirassaa ja pudel rummi - seda tahaks kohe teise pudelikese veel kunagi proovida! Mõni vängem ja rammusam juust oleks siia juurde kui rusikas silmaauku.
-----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment