Tuesday, November 26, 2013

Mix Tape 8

Mix Tape 8 (BrewDog, Šoti). pdl 0,33 l. alc 14,5 % Liigmääratlus: eeee ... no siin on nüüd pudru ja kapsad. Ratebeer ütleb et "american strong ale" ja teatab hindeks 95. Beeradvocate aga "Belgian IPA" ja hinnet veel ei tea. Vaatame aga mis ütleb tootja - seda tasub lugeda!


Tootjaonfo: "Mix Tape 8 is a high octane blend of styles, influences and processes. This beer is a blend of 2 huge oak aged India Pale Ales. Half of this beer is rooted in an amped up, hopped up Belgian Tripel which has been aged in Scotch Whisky casks for almost 2 years. The other half of the equation is a triple India Pale Ale which has also been aged in Scotch Whisky barrels for close to 2 years. This beer is inspired by the Belgian Monastic brewing tradition and its centuries of heritage, the hopped up American new wave craft brewing and everything that rocks about Scotch Whisky barrels and oak aging."


Kui lasksite eelmise lõigu mööda, siis minge tagasi ja lugege uuesti - see on austust äratav!


Selle õlle disain algab karbist, mis kujutab mingit uskumatult keerulist villimis-seadeldist, kuid sellel karbil on vähemalt ühel küljel ka midagi kirjas. Sest vaadake, pudeli sildil pole MITTE MIDAGI kirjas! :)


Helekreemikas vaht moodustab kahesõrmese kihi, mis on üle keskmise püsiv. Õlle värvus - kirkalt tume mahagonpunane. Aroom ... oooo see hoovab kaugele, meenutades meetrikauguselt parimaid odraveine. Lähenedes muutub see juba portveiniks, omandades tammiseid ja jõulisi noote. Siin leiab kühvliga karamelli ja sülega üleküpsenud õunu, koorevenist ja viskit.


Esmamekk on oijummmmel kui raske ja brändine, keeleotsa näriv ja samas puuviljaselt paitav.

Keskmaitse .... iiiisus küll ..... seee panb kiiruga lonksu alla neelama ja õhku ahmides sõnu otsima. SEE EI OLE ÕLU! See on ... ma ei tea mis see on, kuid see on sindrima hea! Nagu pimedas koopas kobab Gambrinus enda ümber, otsides väljendeid, mis väljendaks vaimustust, kuid ilma vägisõnu pruukimata. Belgia triplite vürtsikus - kirjas. Tripel-IPA'de hingemattev magus-mõrkjus - kirjas. Odraveini orgastiline hapu ja magusa balanss - kirjas. Mis veel ... ahjaa ... ViskiVaat. Või peaks seda läbiva suurtähega kirjutama?


Lõppmekk. Vaata kulla sõber, see on neid hetki, mil Gambrinus ei tahaks midagi kirjutada, vaid ainult nautida. Lasta piiskhaaval sel rüüpel endasse imenduda. Ja vaikida. Kuid ei saa, ka tead. Sest sõna vajab jagamist ning vaimustus levitamist. Tammevaat teeb imesid. Eriti kui selles on ennem viskit hoitud. Ma tahan ühte sellist endale. Et ise sisse elama asuda. Või vähemalt oma õlut sinna sisse kallata.


Järelmaitse - see on Härrasõlu, mu head kamraadid! Seesinast rüübet tuleb hoida erilisteks puhkudeks ja pakkuda ainult parimatele sõpradele, kelle maitsekuses olete veendunud. Sest ettevalmistamata ja -hoiatamata inimesele pole säherdust meistriteost mõtet anda, ta purtsatab selle välja (meeldetuletus - SEE POLE ÕLU!) või joob portveini pähe ära. Valge sall ja siidkindad - kas need on teil olemas? Gambrinusel ei ole, kuid Gambrinus võib.


Oivaliselt üle-elusuuruse kehaga, tigukleepja paletiga, magus-vürtsikas-magus-hapukas-magusmõrkja buketiga KOSMILINE rüübe. Oijummel küll. Sa sinine saadan. Ja need muud tähendussõnad. SEE EI OLE ÕLU! Kuid see on uskumatult, fenomenaalselt ja silmipimestavalt hea! Suupistete osas soovitaks kergeid puuvilju ja klaasikest vett. Lihtsalt selleks et suud värskendada enne järgmist maitsetulva.
----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment