Wednesday, November 6, 2013

Mežs

Mežs (Alus darbnīca Labietis, Läti). pdl 0,75 l. alc 5,5%vol. Liigimääratlus: bitter. Õlu on veel tundmatu nii ratebeer'is kui beeradvocate'is

Tootjainfo: "Mets. Iseloomuga õlu. Rahvalauludes lauldud kadakamarja õlu tänapäevases ilmingus. Vahaliselt värskendav kergelt linnase maitsega ja punase värvusega. Nii õlle keetmise ajal, kui hiljem on lisatud eriline Idaeuroopa metsa humal - Kazbek - et saavutada üldist maitse tasakaalu."

Suur kääniskorgiga pudel, mida kaunistab lihtne silt ... mida on mitte-lihtne lugeda - tumepunasel taustal must kiri pole just kõige silmasõbralikum variant. Suuremullist vahtu kipub pudelist liigagi palju tulema, selle ohjeldamisega on probleeme. Õlle värvus - koduõllena hägune tuhmpruun. Aroom on teravalt pärmine ja torkivalt kadakane.

Esmamekk on keskmise kehaga ja teravapoolselt hapukas-vürtsikas. Keskmaitse annab tugevalt tunda kadakamarjade õlist teravust, mis matab muud nüansid. Lõppmekk annab juba veidi pehmemat linnasemekki, kuid ka see on toorevõitu ... ja ka järelmaitse jääb täpselt samasuguseks.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, hapukas-vürtsika buketiga teravavõitu rüübe. Toidusoovitusega jään pisut jänni ... ehk tavalised praeleivad ohtra küüslauguga?
----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment