Sunday, November 24, 2013

WoodForde's NOG Real Ale

WoodForde's NOG Real Ale (O & A kodupruul). pdl 0,5 l. alc 4,5%vol. Liigimääratlus: real ale

Sildidisain on üks-ühele võetud pruulikomplekti kaanelt, mis on ühest küljest hea mõte, kuid teisest küljest raskendab edaspidi partiide vahel vahet teha. Soovitan edaspidi mõelda mängulisemalt, anda rüübetele omapärasemaid nimesid ja teha oma kujundust.

Kreemikas vaht täidab 80% klaasist, muutudes kiirelt suuremulliseks, kuid jäädes püsima. Õlle värvus - tume mahagonpunane. Aroom on esimese hooga ülemäära süsihappegaasine, kuid lõpuks ilmub välja meeldiv raskepärane, magusakas, puidune ja pähkline lõhn.

Esmamekk on kerge, lausa vesisepoolne ja mõrkjas. Keskmaitse on bitterine mõru, puidune ja ürdine, meenutades raudrohu-tõmmist. Lõppmekk muutub taas kergemaks, lisandub konservile omane hapukas õunane nüanss. Järelmaitse jääb jupiks ajaks kestma linnaselise ja hapukas-mõrkja jäljena.

Kerge kehaga, ülemäära tugevalt karboniseeritud paletiga, mõrkjas-hapuka buketiga lihtne rüübe, mida oleks mõnus libistada peale sauna ning kohe mitu toopi. Samas piisavalt mõru, et liialdama sellega kah ei kipu. Soovitaks kõrvale midagi lihtsat ja klassikalist nagu praeleivad.
------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment