Saturday, November 9, 2013

Tsjeeses Reserva BBA (Bourbon Barrel Aged)

Tsjeeses Reserva BBA (Bourbon Barrel Aged) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Liigimääratlus: belgia kange eil. 97 punkti ratebeeris ja 89 beeradvocate järgi!!!

Tootjainfo: "Barley malt, hops, cane sugar, yeast and spices. Aged in bourbon barrels."

Lihtne väike pudel, jõulumotiividega sildike. Helekreemikas vaht täidab üle poole klaasi ja on siidiselt tihe ja püsiv. Õlle värvus - uduselt tuhmoranž. Aroom on puuviljaveinine ja õrnalt vürtsikas.

Esmamekk on tihkepoolne ja ülimalt intensiivselt vürtsikas-magus, meenutades ploomiveini. Keskmaitse sunnib sügavalt sisse hingama ja vajab kõvasti enesevalitsust, et vältida imestusest ja imetlusest punsunud sõnadega koos õlle välja purtsatamist ... aga seda rüübet ei tahaks mittttttte üks tilk kaotada! Ploomiveinist saab siin kreeginalivka ja ürdinastoika, millesse seguneb tammine raskus ja vürtsikas nauding.

Lõppmaitse tatsab mööda su keelt ringi nagu ülemäära lipnik balliruumis, üritades end  sammaste taha varjata daamide eest, kuid samas takerdudes nende kleidisabadesse ja vandudes, et miks on kahurite kaitsevõrgud nii kehvalt paigutatud, et härrased ohvitserid ei leia teed kantiini. Oi see on pöörane ja purjus rännak, mida on raske kirjeldada, kuid sama võimata on vaiki olla! Ploomi- ja kreegimaitsesse seguneb veidi mõrkjat pihlakat ja parkivat arooniat. Järelmaitse muutub suisa mesiseks ja rosinaseks, hunnitult nauditavaks ja juba ette igatsevaks ... sest midagi sedavõrra erilist ei saa ilmselt niipea. Ja hea ongi, sest liiga hea pole ka enam hea, kui tihti saaks :)

Raske kehaga, väga õlise paletiga,  magus-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusa buketiga KOSMILINE rüübe! Dessertõlu on vist liiga leebelt öeldud.
-------------
pilt siit

No comments:

Post a Comment