Wednesday, November 6, 2013

Moa Imperial Stout

Moa Imperial Stout (Moa Brewing Company, Uus-Meremaa). pdl 0,375 l. alc 10,2%vol. liigimääratlus: topelt-stout. 96 ratebeeris, beeradvocate ei tunne seda rüübet

Tootjainfo: "Moa Imperial Stout is a very strong, upfront and rich beer hopped to over 100 IBUs. Aged with French oak, this beer not only displays coffee, mocha and smoked cedar characters but also some sweet and savoury notes unique to Moa Imperial Stout. A great beer to cellar and age."

Traatkinnisega korgiga suletav pudelit ehib reljeefkiri ja väga omanäoline hõbemustjas silt, millel must kiri. Tuhmpruun vaht täidab üle poole klaasist, olles tihe ja püsiv. Õlle värvus - kombekohaselt sügavikmust. Aroom on rikkalik ja raske, veidi tõrvane ja kohvine, tammine ja veinine.

Esmamekk on raskepärane ja jõuline, brändilik ja kohviliköörine. Keskmaitse (ma ütlesin selle peale kuuldavalt "vau") on aga titaanraske ja söövitavalt maitsetihe ... siin kumuleerub mõrušokolaad, brändis leotatud kompotikirss, kohviliköör ja veinivaat!!! Oisinahalastajajumal, KUI tihe võib üks maitse olla, selle iga tilk on mõjukam kui teisel õllel terve pudel! Lõppmaitse paneb ka kivid sulama - see on ülekohtuselt jõuline, keerates keele suus sõlme ja sundides seda ehmunult pelgupaika otsima. Kui oleks võimalik saavutada kirsi-šokolaadi-kohvi "puljongikuubik", siis see imeline neste minu klaasis oleks seda nimetust väärt. Õpetussõnad oleks "lahustage teelusikatäis kontsenraati klaasitäies vees". Järelmaitses tantsivad 365 maitseinglit su suus puntratantsu ning langevad loogu peadpööritavas keerises, tundmata oma jalgu ja maitsenäsakesi.

Jupiteri raskusega, kiviõli kleepjusega, mõrkjas-magus-mõrkjas-hapukas-magus-mõrkja maitsega KOLOSSAALNE rüübe! Seda tuleks müüa koos hoiatusega, et hoiatada leebe õlle rüüpajaid kolme meetri kauguselt. Ei mingit toitu ega jooki siia kõrvale ... ainult vaoshoitust ja pikka meelt!
--------
pilt siit

No comments:

Post a Comment