Saturday, November 23, 2013

ShipWrecker Circus

ShipWrecker Circus (BrewDog, Šoti). pdl 0,33 l. alc 10,5 % Liigmääratlus: odravein. 95 punkti ratebeerist, beeradvocate'is pole veel koondhinnet!

Tootjainfo: "In collaboration with the awesome Oskar Blues from Colorado, we’ve created this big, twisted 10.5% American style barley wine. With big boozy aromas that’ll swirl round your nostrils and a sweet viscosity that’ll cover your tongue from top to tip, this is a beer for people who enjoy nonsense and walking on tightropes. Even when the Circus packs up and leaves, you’re left with a lingering warmth and bitterness playing in your month.
 Malts: Extra Pale, Munich, Crystal, Chocolate
Hops: Chinook, Cascade, Citra
Twist: American style Barley Wine brewed with Oskar Blues"

Lihtne väike pudel, tsirkuse-afiši taoline sildikujundus :) Kreemikas vaht moodustab sõrmepaksuse kihi, olles tihe ja püsiv. Õlle värvus - kaunis tume murelipunane.

Aroom ei meenuta nüüd küll õlut, see on mahlane ja veinine, kommikaramelline ja aniisine. Kokku lõhnab see nagu köhasiirup või külmetuse korral tehtud mustasõstrateed :)

Esmamekk on tihe ja liköörilik, kirbelt hapukas-vürtsikas. Keskmaitse kütab su keele kuumaks aniisiste, lagritsa ja lausa piparmünile omaste teravate torgetega. Lõppmaitse - ihhii - noo see pole normaalne, see maitseb kui pisut tärpentiline portvein koos köhakommidega. Järelmekk taandub lõpuks juba õllelikemate elamuste juurde, meenutades raskemaid doppel-bocke oma linnasetihkusega, kuid jätkates taruvaiguse ja mustsõstrase kiiksuga.

Tihke kehaga, tugevalt kleepja paletiga, vürtsikas-hapukas-vürtsikas-magusa-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERrüübe. Ei, igaühele seda ei soovitaks, kaugel sellest, kuid vau-efekti otsijatel tasuks seesinane rüübe küll ette võtta :) Ja kõrvale soovitaks võileiba suitsukeele ja paprikaga :)
-----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment