Wednesday, November 27, 2013

Чешское барное

Чешское барное. (Трехсосенский пивоваренный завод, Venemaa) pdl 1,0 l. alc 4,9%vol. Liigimääratlus: hele lager. Ratebeeri hinnang: 6


Tootjainfoks on tavapärased sõnad üllast maitses ja heast õllest.

Matsakas plastpudel, mis peaks imiteerima puutünni. Pudeli kaela küljes rippuv rohekuldne sildike on üsna loetamatu - tootjanime sellelt ülesleidmine oli paras silmamurdmine. Valge vaht moodustab sõrmepaksuse kihi, mis on suhteliselt kauakestev. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on väga õrnake, kergelt hapukalt taignane-linnaseline.

Esmamekk on kergeke, kuid mitte vesine ja hapukas-magus. Keskmaitses intensiivistub linnasemekk, mis on isegi üsna meeldiv, kergelt banaanine - see tuleb nüüd küll üllatusena laagerõlle puhul, ilmselt on toormeks kasutatud osaliselt riisi. Lõppmaitse muutub kröömikese mõrkjamaks, kuid ka vesisemaks. Järelmaitse haihtub sekundiga, jättes vaid kerge magusaka mälestuse.

Kerge kehaga, nõrgalt karboniseeritud paletiga, magus-hapukas-mõrkja buketiga lihtne lauaõlu. Sobib nii peale sauna kuukamiseks kui ka lihtsama söögi allaloputamiseks. Odav plagiaat väärika tšehhi õlle teemal.
--------
pilt siit

No comments:

Post a Comment