Sunday, May 25, 2014

2late IPA


2late IPA (Brewfist, Itaalia). pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Liigimääratlus: topelt-IPA. Ratebeeri hinnang on 96 punkti, beeradvocate oma samuti 82 punkti

Tootjainfo: "Imperial extremely hoppy IPA. The combination of American hops and oceanic perfectly hides the alcohol content. When you realize that it will be 9.5% now ... 2Late! Malt: pale, vienna, cara120
Hop: Chinook, Columbus, centennial, galaxy, Nelson Sauvin"

Lihtne väike pudel, tume kirjuvõitu sildikujundus. Valge vaht moodustab sõrmepaksuse kihi, mis vajub küll kokku, kuid jääb kirmena kauaks püsima. Õlle värvus - kergelt udusel tumekuldne merevaik. Aroom hoovab sellest rüüpest kaugele - nauditav kogus troopilisi vilju eesotsas mangoga on segamini miksitud väga värske vee ning karge hommiku-uduga, lisades kajakakisa ja kergelt soolaka merelõhna. 

Esmamekk on keskmisest toekam ja mõrkjalt jässakas nagu hommikul laevale naasev pootsman. Keskmaitse mõjub aga risti vastupidiselt - siin on küll hakkajat sitkust, kuid kogu oleks on nooruslikult mänguline ja seiklushimuline ... see on ilmselt junga, kes vana merekaru toetab, et too olematu tormi käes faarvaatrist kõrvale ei kalduks. Lõppmaitses võtab too mänguline ja põrgulikult põnev puuviljane segu kogu asja üle - pootsman norskab juba kajutis ning junga lööb laevalael rõõmutantsu - homme algab ju ta esimene merereis, mis tõotab ohte ja väikest varandust! Järelmaitse kumab kui hommikune päike - siiralt ja puhtalt, kuid samas jõuliselt ja otsustavalt, andes mõista et täna tuleb üks troopiliselt palav päev, mis lõpeb humalaselt raksuva äikesetormiga!

Keskmisest tihkema kehaga, mõõdukalt karboniseeritud ning kergelt õlija paletiga, intensiivselt mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga, suuuuuurepärases maitsetasakaalus olev MEGATASANDI IPA, mänguline ja lustakas, jõuline ja meelitav. Ei siia juurde ei sobiks vist midagi pakkuda, naudingut jagub niigi küllaga!
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment