Monday, May 19, 2014

Käre Kikas

Käre Kikas (Kasenõmm & Rakaselg, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7 %vol. Liigimääratlus: IPA

Tootjainfo: "Linnased: Pale Ale, Vienna, Crystal 300, Special B. Humalad: Chinook, Cascade, Magnum, Styrian Gloding. Kuivhumaldatud: Chinook, Amarillo, Styrian Golding. IBU 100"

Lihtne väike pudel, minimalistlik sildike. Valge vaht moodustab hõredapoolse kirme, mis pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt pruunakaspunane. Aroomis seguneb mõnus tihke veinine karameljas linnaselisus ning jõuline humalamõrkjus.

Esmamekk on tihkepoolse kehaga ja intensiivselt magus-mõrkjas. Keskmaitse on põnevalt kihiline - alguses tuleb esile ürdiliköörilik teravus, misjärel paitab sama kohta lai ja pehme linnasesaba. Lõppmaitse sunnib juba järele mõtlema ... misasi see nüüd siis on ... raudrohu-nastoika ja pihlakanalivka segu? Järelmekk lisab aga hoopis huvitava lisakihi - ohtra kardemoniga tehtud kõrvitsa-sai! Jaburavõitu, aga meeldiv segu, ma ütleks!

Tihkepoolse kehaga, alakarboniseeritud ja veidi õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERRÜÜBE! Pruulmeistrid on veidi oma määratlusega eksinud - tegu on siiski topelt-IPA'ga selle sõna väga heas mõttes! Siia kõrvale soovitaks taipärast krevetirooga.
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment