Thursday, May 1, 2014

Sail

Senka Brew #2: Sail (Second Attempt in Learning). Pudel nr:21. pdl 0,33, alc ca 6-7 %vol. Liigimääratlus: brown ale

Tootjainfo: "Kasutasin http://www.danstaryeast.com/products/nottingham-ale-beer-yeast, blac rock brown ale komplekti, ja brewfarm black maltoosat terve kotti. Suhkur oli toorroo, billingtons."

Kreemikas hõre vaht täidab 90% klaasist, kadudes kohinal ... samal ajal tahab aga vaht poolikust pudelist välja ronida. Õlle värvus - kirkalt tumepunane. Aroom on tugevalt karamelline, melassi nüanssidega ... kuid sügavamal sissehingamisel ilmub alt siiski välja konservi õunane põhi. 

Esmamekk on keskmisest suts kergema kehaga ja mõrkjashapu. Keskmaitse meenutab ahjus küpsetatud õunu ja vanilli-mõrkjat rosinakisselli. Lõppmaitse lisab biskviitjaid ja karameljaid noote, liikudes jõululikule piparkoogirajale. Järelmekk on kerge ja karameljas, meenutades taaskord ahjuõuna kodust hõngu.

Keskmisest suts kergema kehaga, ülekarboniseeritud paletiga, mõrkjas-hapukas-magusaka-vürtsika buketiga, heas maitsetasakaalus mõnus rüübe. Sobilik pakkuda koos kaeraküpsistega.
--------
kuna silti pole, siis pilti ei tule :(

1 comment:

  1. Täpselt nii see on. Tänan. Lasen viimased pudelid seista veel mõned kuud. Siis saadan pildi. Meeldis see, et õlu tuli kohe läbipaistev. Tänan Gambriinuse Pruulikeskust huvitavate algkomponentide eest. http://pruulikeskus.ee/

    ReplyDelete