Wednesday, May 14, 2014

Wheat Power

Wheat Power (Akste, Eesti) pdl 0,5 l. alc ~4 %vol. Liigimääratlus: nisuõlu.

Tootjainfo: "Maltoosa: Muntons Connoiseurs Wheat Beer. Kuivpärm Safbrew WB-06. Linnas Chateau Cara Blond. Nisuhelbed Nordic. Humalagraanulid H. Brewers Gold & Centennial. Better Brew linnase kuivekstrakt Extra Light"

Lihtne keskmist mõõtu pudel, tehniline sildike. Erkvalge suuremulline vaht täidab 2/3 klaasist, vajudes aja jooksul küll alla, kuid olles siiski märkimisväärne. Õlle värvus - piimjalt helekuldne. Aroom on õrnuke, kergel hapukas-mõrkjas.

Esmamekk on keskmisest vaid sutsu kergem (mis on üllatav nii lahja õlle kohta!) ja magus-hapukas. Keskmaitses seguneb nisulinnaste hapukusse ka koriandrit meenutavat mõrkjust. Lõppmaitse on üsna täidlane, linnasetihe ja magusakas, lisaks veidi vaigune ja kadakane puidune mõrkjas-hapu. Järelmekk on mõrkjas ja õrnalt vürtsikas, meenutades kergelt kadakamarju.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseeritud paletiga, leebelt magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika paletiga heal tasemel nisuõlu. Piisavalt kerge, et sellega loputada alla nt ahjus küpsenud noort lõhet, kuid piisavalt maitsekas, et võtta pärast sööki veel üks klaas.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment