Tuesday, May 6, 2014

Abstrakt AB:12


Abstrakt AB:12 (BrewDog, Šoti). pdl 0,375 l. alc 11,7 %vol. liigimääratlus: šoti viski vaadis koos marjadega laagerdunud belgia IPA. 98 punkti ratebeeris, beeradvocate veel pole koondhinnet leidnud.

Tootjainfo: "9500 bottlesImperial Black Belgian Ale aged in old Invergordon Scotch whisky barrels with mountains of raspberries, tayberries and blackberries in each cask. Decadent yet surprisingly light and refreshing, this is a moreish fruit sensation sure to leave your tounge tingling in delight!
ABV: 11.7%
OG: 1108
IBU’s:35
Malts:Extra Pale, Chocolate and Carafa III
Hops:Tomahawk, Magnum, Centennial and Amarillo

Twist: matured in scotch whisky barrels with mountains of raspberries, tayberries and blackberries"

Lihtne keskmist kasvu pudel, absoluutselt minimaalne silt, traatkinnisega kork.Pruunakas vaht moodustab mõnemillimeetrise kihi, mis kaob kirmeks. Õlle värvus - vähese sügavpunase helgiga must. 

Aroom - jeebus küll see on ebanormaalne - siit uhkab vastu meäkõrgune kuhi marju, mis on peitunud mustja veini sisse, mis on omakorda šokolaadikoorikus. See on raske ja intensiivne, ninasõõrmeid ja fantaasiat torkiv, joobnustav ja kummaline!

Esmamekk on keskmisest vaid kergelt raskem (sellise kanguse juures!!!) ja magus-hapukalt veinine. Keskmaitse paneb kulme pealaele kokku tõstma ja hämmeldunult mõttesse vajuma ... no kuidas seda nüüd kirjeldada? Marjane - jah kindlasti, lausa povidlo paksuselt marjane. Veinine - no lausa portveinine. Vürtsikas - vanilje ja must seesam ja mustsõstra seemned tulevad küll ette. 

Lõppmaitse mõjub kui kokkuvõte kuivatatud kirssidest ja kreekidest, mida on leotatud punases veinis ja kastetud kanarbikumee sisse. See ei ole mingist otsast mõistlik ega ratsionaalne ega ... no üldse mitte terve mõistusega kooskõlas olev, aga uskumatult põnev!

Järelmekk laseb jahmunud keelel ploomi seljas libedalt liugu keset laiakslitsutud vaarikaid, murakaid ja kreeke, lauldes kergelt joobnud häälel midagi šoti viskist, mida kohalolekut küll otse ei näe, aga kuklas tajud. 

Keskmisest raskema kehaga, õlija paletiga, magus-hapukas-mõrkjas-magus-hapukas-vürtsika-magus-hapuka buketiga MEGARÜÜBE! Midagi erakordset ja ajuvabat ... noh nagu kõik need selle seeria rüüped :)

Ah et mida siia kõrval soovitada? Head kaaslast, kellega kõige selle üle naerda ... sest tõsiselt võtta sihandset rüübet ei saa :)
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment