Sunday, May 18, 2014

Humal & Oder Lager


Humal & Oder Lager (Saku, Eesti). pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Liigimääratlus: viini laager. Ratebeeri hinnang 23, beeradvocate ei tunne veel seda marki.

Tootjainfo: "H&O Lager on Viini laagri tüüpi punaka tooniga täidlane hele õlu, millesse on pandud mõned peotäied hoolega valitud humalaid tavapärasest rohkem. Mõnusalt humalarikka maitse (IBU = 42) annavad Zeus ja Magnum mõruhumalad, nauditava aroomi eest hoolitsevad Spalter Select ja Cascade aroomhumalad."

Lihtne väike pudel, retrohõnguline valgepõhjane silt. Erkvalge vaht moodustab pooleteise sõrme paksuse kihi, mis püsib üle keskmise kaua, jättes ka klaasiseintele veidi jälgi. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolsem kuldne. Aroom on karameljas ja intensiivselt humalane, kuusekasvude ja adru lõhnaline.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse on meeldivalt karameljas, veidi konservpirne ja kuivatatud õunu meenutav. Lõppmaitse on pehmelt linnaseline, lisandub kuusekasvude hapukas-mõrkjas noot. Järelmekk käänab end aga vürtsikas-magusaks, veidi jõuluseks ja sooja kadakat meenutavaks.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseeritud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika väga heas tasakaalus buketiga meeldiv rüübe. Soovitaks serveerida koos röstsaia ja poolvedela praemunaga.

Gambrinus kiidab nii taaravaliku eest (0,33 l pudel on paras mõõt!), disaini kui ka julguse eest teha veidi teistsugusemat rüübet kui seni!
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment