Tuesday, May 20, 2014

PIFF 1.0

PIFF 1.0 (Raja pruulikoda, Eesti) pdl 0,33 l. alc ~7 %vol. Liigimääratlus: APA / ürdiõlu.

Tootjainfo: "Koostis: Vesi, linnased (Pale, Vienna, Chocolate), humalad (Amarillo, East Kent, Goldings, Citra, Willamette), lagritsajuur, kaneel, pärm."

Väike lihtne pudel, kollasel krähmulisel sildil vaid tehniline info. Valge vaht täidab kolmandiku klaasist, olles üle keskmise püsiv. Õlle värvus - uduselt punakasoranž. Aroomis tundeb esimese hooga olevat diatsetüüli (koorevõine lõhn), kuid siis meenub, et pruulises on kasutatud lagritsat ja kaneeli ... igatahes on tulemus magusalt võine / vahukoorene.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja vürtsikas. Keskmaitses muutub linnaselisepehmus lausa vatitekilikuks, kaneeli vürtsikus ja lagritsa magus kleepjus täidab kogu suuõõne. Lõppmekk paneb keele lausa kergelt surisema oma uudses vürtsikas mõrkjuses, mida aga oivaliselt tasakaalustab karameljas magusus. Järlemaitse on mõrkjalt kleepjas, ürdine ja mesine, meenutades suvises kuumuses värelevat kanarbikuvälu, mesilaste suminat ja mändide tüvedest imbuvaid sätendavaid vaigutilke.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseeritud ja kleepja paletiga, vürtsikas-magusakas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi maitse-emotsiooni pakkuv ebatraditsiooniline rüübe. Kui siia saaks veel kerge hapuka noodi sisse põimida (nt Citra humalatega), oleks tulemus veelgi nauditavam. Siia juurde oleks paras pakkuda ingveriga kaeraküpsiseid.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment